Majkasa!


Vi kom nyss hem från den traditionella majkasan som vi varje år är och titta på. I början sjöng en kör, de va inte så roligt hehe. Sen när dom började tända brasan blev det roligt. Det är så häftigt med den tjocka röken och sen brinner allt ner så fort! När fyverkerierna började var det jätteroligt. De va så himla coolt :) jag kan stå där i timmar och bara kolla på alla fyverkerier! Det är alltid lika häftigt! De sista fyverkerierna kändes som att de kom rakt emot oss dom var jättejättejättestora och mitt ovanför oss :)!

Valborgsmässoafton
På väg till kasan








Innan dom tände brasan




Nu brinner brasan





















Fyverkerier

































Pollenallergisk?

Idag för några timmar sedan började det svida och klia i ögonen och jag nyser också. Börjar jag bli pollenallergisk tro?
Jag har aldrig varit allergisk mot något innan, min minsta syrra är allergisk mot pollen och hon känner också av det nu. Suck!


Tips!

Igår när vi åkte till MAXI så handlade jag vindruvor och balsam till håret :)





Jag provade den här idag och jag kan meddela att den var jättebra och luktade dessutom gott håret blir mjukt och lätt att styla så det är något jag kan rekommendera :)

Gävle!

Hela förmiddagen har jag spenderat i Gävle med mamma och B :). De började med att vi skjutsade in K till sjukhuset för han skulle på undersökning, medans han var där i ca 2 timmar gick vi på Gallerian Nian och hämtade ut biljetter till Magic of Dance :)
Äh jag lägger ut lite bilder istället för att skriva ;)

Gävle

Utanför sjukhuset


Vi åt på MAX, idag valde jag en chickensallad :)




Sen köpte jag den här klänningen :)


Sen fikade vi :)

Och efter att ha gått runt lite till i gallerian så åkte vi hem :) det var jag som körde både till Gävle i Gävle och hem ;)

Melba!

Igår kom alla kläder som vi hade beställt från Melba :) ah alla förutom min tröja då! De känns tråkigt eftersom att jag så gärna ville ha den och fortfarande vill det! 

Mopedrunda!

För ca 2 timmar sedan var jag, Emma och Heléne ute och körde lite moppe här i stan. Först åkte vi till mammas jobb där jag lämnade handdukar för mamma säljer våra handdukar där och det går åt som smör och det är väldigt roligt :)  efter det åkte vi till MAXI och vad jag handlade får ni se imorgon för jag glömde och knäppa kort på de hehe ;) (alltid roligare med bilder)




Bilderna är tagna från när vi var ute och åkte

Sponsorer!

Nyss fixade jag korten som ska ut till de två företagen som sponsrade oss med material till vår monter såhär blev det :)

AB KARL HEDIN


FÄRG HUSET


 


Måla!

Igår målade jag mina naglar så nu ser dom ut såhär :)




290409

Jag kom nyss hem från Gävle där jag idag har tillbringat dagen på Borgarskolan där det var unga handelns dag idag :). Där satt alla som går någon slags handelslinje här runt om och lyssnade på när flera olika personer som jobbar i olika företag pratade om hur dom hade kommit dit där de är idag och om företaget de jobbar i. Det var personer där från bland annat ICA MAXI, IKEA, STADIUM, BESTSELLER där och pratade. Det var intressant att lyssna och jag lärde mig en hel del nya grejer när det gäller de företagen och om att starta eget (de va några där som hade startat eget också) och de berättade hur det var och vad de hade gjort innan de startade eget. En som var där och pratade var Ellenor Pierre (som är med i Robinson) och hon pratade lite om tiden i robinson och att hon har startat MQ och ESPIRIT MEN i Valbo :). En till som var där och driver 6 egna företag idag var Paolo Roberto och han pratade om lite utav hans liv från att sitta i fängelse och va en gangster till att vara med i filmer till att som idag driva 6 egna företag, det var jätte intressant att lyssna på. Det var en intressant och rolig dag :)

Ung handelns dag
Ellenor Pierre




IKEA


Paolo Roberto




och så blev det mat från MAX

Tisdag!

Om ca en halvtimme ska jag vara på träning så jag ska snart byta om och ta moppen till träningen. Det är hoppträning som står på programmet idag och de ska bli riktigt roligt :)! Efter träningen ska jag hem och duscha sen ska jag kolla på Äntligen hemma (om jag hinner) och sen Andra Avenyn :)!!! De blir en myskväll som jag ser fram emot :)!

Nä nu ska jag ta och snabba mig lite :)


Elmia 2!

Jag lovade att visa fler bilder från när jag var i Elmia så här kommer dom :)

Övriga bilar som var där

















































































Kreaktiva reklamer!

Bepanthen, Glada rumpor på tub :)




Tandborstreklam


Cosmonova reklam

Måndag!

Idag efter praktiken gick jag till Jernvallen för att kolla om sjukgymnasten var där, men han var ledig idag och imorgon. Så jag får gå dit en annan dag och se om han är där så vi kan boka en tid s han kan kolla mina fötter och knän igen. Inläggen hjälpte inte till 100 % utan 50% de är bra när jag går, men inte när jag cyklar och springer!

Efter de åkte jag och mamma till mammas kompis där de håller på att bygga om i hallen uppe och nere :) sen efter ca en timme åkte vi och handlade och sen åkte vi hem och jag, mina 2 systrar och mamma beställde kläder från Melba :)! Bilder på tröjan jag har beställt får ni se när den kommer ;)

Jag ville ha tröjan som jag har beställt med långa ärmar men den va slut, lite tråkigt men jag tänkte ha en tunn tröja under den som jag snart kommer att få :)! Jag hoppas att det blir bra, och det tror jag att det kommer att bli.

  

Häftigt!

Erik Johansson är en grymt duktig fotograf från Sverige! Eller vad tycker ni?




















Capriceliving.com

En riktigt smart lösning om man har ont om plats!

 



Häftig soffa!
 





Snygga bord!


 





 



Fina lampor!








Designboom.com

Titta vad jag hittade på designboom :)

Smart lösning om man har ont om utrymme ;)  

Stolen i bordet

Tror du att den här stolen är skön?




Smart bord!





Uppvisning!

Oj vilken dag :)! Klockan 09.30 var jag på folkets hus och klockan 10.30 började genrepet för dansuppvisningarna, en uppvisning började klockan 13.00 och en klockan 15.00. Dansen på genrepet fick ganska bra.

När vår grupp hade dansat på genrepet så gick jag och Melissa och köpte Ackes dansskola kläder :)

Kläderna jag köpte
Linnet


Byxorna




Det var inte så mycket folk första uppvisningen. Och dansen gick jättebra för mig :)! Mellan första och andra uppvisningarna gick jag, Rebecka och Melissa till Jensas och handlade mat, gott :)! Andra uppvisningen var det fullsatt! Då gick dansen jättejättebra :)!  Jag är supernöjd med dagen och det har varit superkul :)!

Dansuppvisningen





Tyvärr så har jag ingen bild på när vi är uppe på scenen och dansar (lite svårt att knäppa på sig själv när man ska dansa ;))

Efter dansuppvisningarna var vi ut och åt med pappa :)! Det var supergott och roligt :)



Efter att vi hade varit ute och ätit var jag ute och hoppade studsmatta och sen spelade vi kubb ;) :)

Så den här dagen har varit jätterolig med mycket skoj :)!

Packa!

Nu sitter jag och kollar på "Jag vet vad du gjorde förr lördagen" hehe de är faktiskt rätt underhållande om du frågar mig ;) Samtidigt som jag kollar på de så håller jag på att packa inför imorgon då det är uppvisning/avslutning på dansen, oj nu när jag börja tänka efter så är det ganska mycket som jag ska ha med mig så de är bäst att jag börjar nu. Och sen måste jag duscha också :)



Skriver imorgon om hur uppvisningen var. Jag se rfram emot den och tycker att det ska bli roligt i alla fall :)
 
Puss

Bajs!

Hehe idag fick jag en snilleblixt och kom på att jag ska fråga E vart bajset har varit innan de kommer ut. Såhär gick våran konversation:

Jag: E vart har bajset varit innan det kommer ut?
E: i ledningarna
Jag: jaha vilka ledningar?
E: bajsledningarna såklrart!
Jag: ja självklart.
E: och dom är såhär stora! *visar med tänderna hur stor dom är genom att sätta fingertopparna mot varandra)
Jag: okej men var finns ledningarna?
E: Här. *visar att den finns runt magen och sen går de bak på ryggen och ner mot rumpan*
Jag: Okej hur vet du allt det?
E: Det är lätt!
Jag: ja och jag förstår inte det!
E: men det börjar här uppe i hjärnan *pekar på huvudet*
Jag: jaha?
E: sen går det runt i kroppen och ner mot rumpan * visar*

Hahahaha det är så roligt med småbarn de kan ju komma på vad som helst det är så roligt att fråga dom om sånna saker som är lite "invecklat"

Ja så nu vet ni vart bajset har varit innan det kommer ut. I bajsledningarna som sagt och var ;)

Har ni något roligt som ni har gjort eller frågat någon liten så man kan fråga han nå mer? :)

Härliga lördag!

Hela dagen har det varit soligt! Idag började jag dagen med att åka till Valbo köpcentrum där jag inhandlade bh och trosor från H&M där jag hade presentkort :)! Och självklart blev det en banana split också ;)

Banana split
 



När vi kom hem hoppade jag på studsmattan och fixade lite i trädgården, bland annat så planterade jag blommor i dammen och fixade lite runt fontänen, det är så roligt att hålla på att fixa i trädgården :) tyvärr glömde jag knäppa kort när jag höll på i trädgården.

Lite senare så grillade vi och åt, de va jättegott! Sen blev det kubbspel ;) tyvärr så hade jag lite otur och mitt lag förlorade alla 3 omgångar hehe ;)
 
Grillningen



Jag la på köttbitarna, sen fick de andra ta över ;)

Kubb




De va lite kort om min dag :)


Fotboll!

Idag efter skolan cyklade jag hem och hoppade studsmatta och målade naglarna i solskenet :) Idag lyckades jag inte fixa motivet som jag ville ha på någlarna så de blev helfärgade naglar istället.

Mina naglar!


Efter ett tag kom E hit och hoppade studsmatta med mig och vi hade väldigt roligt! Efter ett tag gick vi in för det var mat och sen åkte vi iväg på fotbolls träningsmatch, Heléne va det som spelade. 






Där lekte E med A och jag och F fick springa med dom överallt hehe. Vi spelade mycket "fotboll" på sidan av planen, småbarn är så söta och roliga de har sina egna regler när det gäller spel och sporter ;). Ibland blev det lite små bråk mellan E och A men det är sånt som händer, ibland tyckte jag att de va liiite för brutalt, en gång sa jag inget för att kolla hur långt de skulle gå och de gick ganska lång tycker jag. E råkade knuffa in A i ett stängsel så A fick en pinne i ryggen ganska hårt, och då blev A arg så han började dra E i håret då ryckte jag in! Sa till E att man måste ta det lugnt och se till att man inte gör illa någon annan och så sa jag till A att man inte ska dra någon i håret fast den andra har gjort fel, sen sa jag nu är de bra och började spela boll, då blev det bra igen (det är en grej som är bra med småbarn, allt går över så fort). En grej som också hände va att E började blöda lite näsblod för grabbarna höll på att rulla runt i backen och jag vet inte om A råkade sparka till han lite på nosen, så jag bar E över till andra sidan till mamma och dom som satt där och på vägen till andra sidan så sa jag till E att kolla upp hela tiden för att blodet inte skulle rinna ner de gjorde han och var duktig. Det var jätteroligt att leka med dom de är alltid roligt,  A vill att jag ska vara med överallt och vi ska spela och passa fotboll hela tiden hehe.
 
Nu sitter jag här och kollar på talang :)

Imorgon kväll blir det mycket skatt med J! 

Puss 
 

Modevisning!

Idag är det modevisning här i stan. Och nu ska vi iväg och kolla på genrepet det ska bli roligt eftersom att jag inte hinner gå sen och kolla.

Vad ska du göra idag?

Puss

Torsdag!

Imorgon vet jag inte om jag hinner skriva så mycket igen! Efter skolan så har jag dans träning då ska vi ha kläderna på oss som vi ska ha på uppvisningen, hoppas nu att man kommer ihåg hela dansen, förra gången gick de ju bra så hoppas att det gör det imorgon också :)

Direkt efter dansen så har jag löparträning med konståkningen de ska bli roligt och skönt att komma igång igen och nu hoppas jag att det kommer att gå bättre än förut för nu har jag ju mina inlägg i skorna så jag har inte lika ont nu som förr. Så det ser jag fram emot.



Ha det så bra så länge!

Gardiner!

Som sagt så böt jag gardiner på mitt rum igår. Hehe kanske lite sent att byta julgardinerna nu ;) men jag hade julgardiner som inte riktigt såg ut som julgardiner utan sånna som man kan ha annars också :)

Fast julgrejerna har jag tagit bort för lääänge sedan ;)

Såhär såg det ut i julas


Här kommer lite bilder på hur det såg ut innan och efter jag bytte gardiner igår :)


Färgerna på gardinerna när jag bytte ser man inte så bra på bilderna. Men det är panelgardiner längst bak är de svart och framför de svarta så är det mörklila panelgardiner, precis som temat är i mitt rum, mörklila:)

Det är mycket finare i verkligheten och tur är väll det ;) för bilderna blev absolut inge bra. 

Detaljer från mitt fönster

Inte heller så bra bilder men bättre dåliga bilder än inget alls ;)

220409

Igår hann jag inte skriva på eftermiddagen, lite tråkigt menmen. Jag bytte i alla fall garidiner och fixade i mitt rum :) Och så hjälpe jag till lite där nere Ii det blivande köket:)

Idag ska jag iväg och köpa lite grejer till avslutningen pch uppvisningen som är på söndag med Dansen, sen ska jag försöka hinna blogga! Då ska jag bland annat lägga in bilder på hur fönstret blev i mitt rum :)


210409

Idag ska jag försöka ta det lugnt!

Igår började vi med att städa ur ett sovrum på nedervåningen, allt ska ut ur rummet! För att vi ska börja med köket och det nya köket ska bli i det rummet :)! Jag tycker att det är jätteroligt att hålla på att göra om och inreda! Så jag kanske kommer att hjälpa till lite här hemma och sen ska jag bara ta det lugnt, duscha och kolla på Andra avenyn ;)

Bilder på hur rummet såg ut innan vi började och under hela arbetet kommer att komma ;)

Puss

Lysande!

Vilken lampa är finast?






Lasse Åberg!

Jag var nyss iväg och köpte 8 Lasse Åberg ölglas eftersom att jag samlar på Lasse Åberg servisen! Och tack vare min älskade mamma så fick jag dom billigare :)! <3 Det är sant som hon säger. Hon är en riktig affärskvinna! ;) Och lite utav de har jag nog ärvt :) 

Här är glasen jag köpte :) 







X-tremgeek.com

Kolla in dom här tofflorna! Hittade dom på x-tremgeek.com hehe jag tycker att dom är smarta, roliga och coola allt på en gång ;)
 
På hemsida skriver dom såhär om tofflorna: Man snubblar inte på något om man ska upp och göra någonting när det är mörkt. Lamporna är bara tända när det är mörkt och när man har på sig tofflorna.

Vad tycker du om tofflorna? :)

Elmia 1!

Nu ska jag skriva om när jag var i Jönköping på Elmia. Åkte klockan 05.00 och kom hem ca 20.30 så det var en heldags utflykt! Det var så fantastiskt roligt, det går inte att beskriva så jag tror att bilderna får tala idag! En bild säger mer än 1000 ord som man brukar säga :)

Årets tema var film!

Batman (batmobile)!


Herbie!


Dukes of Hazzard (General Lee)!


The fast and the furious!


Alvin och Gänget!

Gone in 60 seconds (Elinore)!


Jönssonligan!


Lilla Jönssonligan!


Aladdin!


Rallybrudar!


Blues brothers!


Tillbaka till framtiden!


ICE AGE!


Christine!

De var några utav alla filmbilar som vi såg :)! Det är faktiskt riktigt roligt att sitta och kolla på filmerna som de olika bilarna är med i och tänka att jag har sett bilen i verkligheten :)

Sverige premiär!




FORD FOCUS RS är en bil som det bara kommer att släppas 70 st utav i Sverige! Och första gången den var i Sverige var på Elmia!

Vinnarbilen!







Den här bilen vann tävlingen på Elmia! bland annat lack, prestanda och folkets röster!

Andra bilar som var där!

Den här bilen var ombyggd till en husbil, längt bak i bilen fanns det en soffa och i chevlolett märket i bak var det ett fönster rätt fräckt faktiskt! Man ser en liten skymt av en lampa som hänger där!












Den här formell ett bilen var också där!
 



Den här bilen hade sån fin lack!




Den här bilen hade en otroligt cool lack!

Och med dom här bilderna får jag avsluta dagen med, imorgon kommer det mer bilar! Men då kommer jag också att lägga in bilder på motorcyklar och lastbilar :)

Godnatt! <3

Grillning!

Det var jättelite folk på bashuset idag, jag trodde att det skulle vara ganska mycket eftersom att det är Söndag! Okej det var ganska många småbarn men det var ju för att det är babysim. När jag bubblade satt jag och kolla på småbarn som för första gången skulle hoppa från ettans tampolin och jag kom ihåg då jag skulle göra det för första gången de va ju för herrans många år sedan nu ;)  

Just nu håller vi på att grilla korv så vi ska äta korv med bröd de ska bli riktigt gott :) Nyss va jag iväg med syrran och åkte lite moppe de gick bra ;) Nä nu innan maten ska jag ta ett städryck!


Bildfixare!

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och fixar med lite bilder så jag hinner tyvärr inte skriva så mycket här. Jag kan ju bjuda på en bild som jag nyss har fixat ;)



Senare idag ska jag nog till badhuset en sväng och simma :)


Lördag!

För ca 30 minuter sedan kom jag hem och sen efter det har jag kollat på Robinson.

Vädret idag har varit konstigt, det har varit soligt hela dagen, men det har blåst kallt och det har varit jättekallt i skuggan och inte så varmt på dagen fast solen har lyst. Iallaflall så åkte jag moppe till A på eftermiddagen och det var inte det varmaste jag har gjort idag! Sen gick vi ut och var ute i ca 1 timme de var ganska kallt men skönt i solen.

Bild från Google!

Bilderfrån idag kommer senare.

Nu ska jag iväg och kolla på Robinson igen.

Puss

180409

Idag ska jag till badhuset och simma lite sen ska jag leka med A :) Vet inte riktigt vad vi hittar på men det visar sig ;)



Shape 1

Igår var jag som sagt på Shape på Sandbacka park med konståkningstränarna de va superkul! Vi fick lära oss håruppsättningar som vi kan ha när vi tävlar men också frisyrer som man kan ha i vardagen och när man ska vara lite festligare :) vissa uppsättningar var lite lättare och vissa lite svårare. Vi fick fråga vad vi ville angående hår, hårprodukter och håruppsättningar och fick svar på frågorna. Vi fick veta mycket om hårspray och vad som sliter mer och mindre på håret för det hade vi bland annat frågor om :)

Här kommer lite bilder från när vi kom och sen när vi gick ;) lite senare kommer det mer bilder då ni får se frisyrerna m.m. allt som hände mittimellan början och slutet :)

När vi kom fick vi
frukt och apelsinjuice


När vi gick fick alla...
 
en varsin hårspray :) och en lapp där det stod att vi fick 25 kr rabbatt nästa gång vi klipper oss där, sen bad frisörerna oss att kolla på baksidan av den lappen och den som hade ett kryss på baksidan skulle säga till. Alla blev spända och vände på sina lappar så fort de kunde. Och gissa, jag fick krysset :)! Då fick jag en glansspray, ögonskugga, läppglans m.m. Jag blev jätteglad! För när Mary Kay kom till oss och hon sminkade mig så bestämde jag mig för att jag skulle köpa allt de i de färgerna hon hade målat på mig och nu fick jag dom :)!

Jag fick

en glansspray


ögonsskugga, läppstift m.m.
Tyvärr syns inte färgerna så bra men dom är jättefina i verkligheten.



När jag kom hem
provade jag med att sätta upp håret på mina systrar de va roligt hehe och blev ganska bra för att inte använda hårspray som dom gjorde på Shape :)









Det här var första gången jag provar på de här håruppsättningarna :)Vad tycker du?




170409

Idag efter skolan ska jag hem och äta mellanmål sen åker jag nog till badhuset och simmar och bubblar lite ska bara ta det lugnt. Sen efter det kommer jag att blogga om gårdagen och förhoppningsvis har jag lite bilder då som jag kan lägga ut :)

Puss

Tid!

Är det minsta jag har idag känns det som. Efter skolan ska jag på shape och jag vet inte alls när jag kommer hem, men när jag kommer hem så ska jag äta och sen är det troligtvis dags att gå och lägga sig så jag hinner nog inte skriva något mer idag, tyvärr!

Vad ska ni göra idag?

Puss

Torsdag!

Direkt efter skolan imorgon åker jag till Sandbackapark för en kväll med konståkningstjejerna :) Vi ska nämligen på Shapekväll och lära oss håruppsättningar det ska bli riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot det :)! 

En nackdel är att jag missar dansen imorgon men så får det bli jag får öva lite på dansen hemma det blir nog bara att finslipa den på träningen, vi är ju som tur är så är vi klar med hela dansen så nu gäller det bara att försöka komma ihåg den också ;) men det är nog ingen fara i nödfall har jag ju M och R som kan hjälpa mig :)


150409

Så idag har halva veckan gått igen. Snart ska jag ta något att äta till mellanmål och sen kanske kolla klart på Rallybrudarna som vi inte hann se klart i förrgår hehe får nog ta och se om hela filmen, men det gör inget för den vaar så bra :)



Någon som har sett den? Isåfall vad tyckte du om den?

Puss

Tisdag!

Dagen har bara sprungit iväg!

Efter praktiken åkte vi till Valbo där vi var på bland annat IKEA, Mio, Gina Tricot. Sen gick vi in till Vero Moda och jag köpte skinnjackan :) Sen innan vi åkte hem gåkte vi förbi Mc Donalds och köpte en varsin Mc Flurry, jag tyckte inte att det kändes som att tiden gick så fort men tydligen gjorden den det, vi kom hem ca 18.30! Iallafall när vi kom hem så åkte Heléne och Emma moped och självklart ville jag också ut då ;) Så jag gick in åt mat och 10 minuter efter så åkte vi alla tre moped. Vi började med att pumpa mina däck sen åkte vi runt lite överallt. Och även då fick tiden jättefort. Vi kom hem runt 20.30! Så jag kollade på slutet av Äntligen hemma och nu sitter jag och kollar på Andra Avenyn, det är så spännande! 

Skinnjackan




Mc Flurry
  




Puss

140409

Godmorgon alla där ute :)!

I morse när jag vaknade och drog upp persiennerna så lös solen så idag är jag sådär extra glad :)



Idag efter praktiken ska jag till valbo och kolla på en skinnjacka som jag kanske ska köpa får se hur det blir ;) men troligtvis får jag med mig den hem :)

Sen när jag kommer hem blir det nog slappa och ta det lugnt sen kolla på Andra Avenyn :)!

Någon mer som ska kolla på det idag?

Puss

Sova i toaletten!

Färjan 2  slutade precis så nu ska jag byta om och sen lägga mig. Jag och Melissa ska sova i vår blivande toalett :) Vi ska bygga en ny toa här uppe för innan vi flyttade in här så fanns det bara en där nere så det ska bli en till här uppe med dusch, men just nu är det bara som ett rum där och vi har haft in madrasser så det är jättemysigt där inne :) Så nu ska vi lägga oss där med en dator och kolla på Rallybrudarna hehe :)





Puss


Stugan!

Som sagt så åkte vi till stugan där dom höll på och jobba. Vi håller just nu på att bygga ut vår stuga så att den blir större, innan hade vi 3 små sovrum, men nu får vi 4 sovrum så att alla vi barn får ett varsit rum. Dom hade börjat regla ett rum där inne så att vi fick se hur stora våra rum blir som vi barn ska få (alla våra rum blir lika stora). Vi tre ska få ett varsit burspråk i rummen det blir superfint! Det har min kära mamma sett till att vi ska få :)!  Det är mycket jobb kvar men det kommer att bli fint. De har hunnit med mycket på 7 dagar så jag tror att det kommer att gå ganska fort ändå :)


Utsidan
Den röda delen är gammal, de svarta är de vi byggt ut


3 burspråk, ett burspråk i varje rum. Tre barn tre buspråk :)




ena gavlen


andra galven, där har de inte hunnit bygga någon vägg än. Så såhär såg de ut på den andra gavlen sist jag var till stugan


gammla delen






Insidan
Från nya delen in till gammla


nya delen


ett rum




Vi gick ner till sjön som ligger ca 200 meter från vår stuga




Vad tycker du? Jag tycker att det blir superbra!

Puss

Mysigt!

Idag efter maten gick jag och Heléne ut till trädkojan. Vi hade med oss en dator, dvd-film, 3 filtar, ljudförstärkare, mysiga lampor och lite andra grejer och så satt vi där och kolla på Jönssonligan och stjärnkuppen ;) de var supermysigt :). Sen åkte vi till stugan, jag återkommer med att berätta vad vi gjorde där :) bilder kommer också :) 

Puss

Ringring!

Just nu sitter jag och ringer runt till några utav skridskoskolebarnen som ska få flytta upp till en konståkningsgrupp. Jag informerar  lite om vad det innebär att få komma till en konståkningsgrupp :) Det är så roligt för de blir så glada både föräldrarna och barnen :)


Min skridsko

Nu ska jag plocka undan lite i mitt rum och städa lådor, sen dammsuga och torka golven :) Fint ska de va ;) 
 
Puss

TV!

Just nu kollar jag på Sanningens ögonblick och har nyss kollat på Wipeout som va ganska roligt idag :)

Snart ska jag till ICA och handla lite sen hem och göra något gott att äta ;) får se vad det blir :)  

Imorgon ska jag skriva lite om vad jag gjorde igår! Och lägga in a lot of pictures som jag knäppte då :)!




Puss

Trädkoja!

Från och med i morse har jag och Melissa hållt och inrett vår finfina trädkoja :)! Den är jättemysig nu, först låg det bara 3 vita stolar här inne, men dom slängde vi ut och nu har vi mattor, gardiner, blommor, hyllor, tavlor och ett bord här inne :) Kojan är så hög så att man kan stå här inne och det är gott om plats! Vi tog in allt förra året när snön kom, men nu kan man ju vara här ute igen och det är just det vi är! Det är supermysigt :)! Så nu sitter vi här och lyssnar på musik och bloggar ;)

Kojan




inne i kojan






min plats


Så här inne sitter vi och myser :)

Puss


Påskpynt!

I fredags så påskpyntade vi hemma :) Jag fixade riset och kolla så fint de blev :)










IKEA!

IKEA har kommit med en ny säng! Jag tycker att den är ganska snygg även fast jag själv inte skulle vilja ha den. Men den har en snygg deign och fin färg! Den är efterföljaren efter en annan säng som jag funderade på för några år sedan. Praktiskt och bra!

Sängen jag ville ha förut

 

Efterförljaren

Okej det skiljer inte mycket mellan dom men det är dom det är små detaljer. Nä jag vet faktiskt inte vilken som är finast! Va svårt det var! Nä jag kan inte välja.
Vilken tycker du är finast?
Puss

Äventyret!

Oj vilket äventyr jag och R var med om nyss! Det började med att vi skulle ut och åka moppe vilket vi gjorde. Bensinmätarna på  våra mopeder har pajjat så vi fick chansa hur långt vi skulle åka. Vi åkte till stigen och sen tog vi fyllestigen hem. 

När vi skulle börja åka såg det ut såhär


När vi svängde in på fyllestigen och hade åkt där ca 200 meter så blev det dimmit, vi såg inte mycket. Sen kom det dimma i omgångar och efter lite mindre än halva vägen såg vi ingenting, vi åkte i ca 20 km/h och såg ingenting, varken hellyset eller halvljuset hjälpte. R åkte på fel sida om vägen och jag på rätt men i svängarna höll jag nästan på att åka i diket för vi såg inte vart vägen gick, och lika hon höll på att åka av vägen.

Det enda vi såg var skyltar och en tjock vit dimma! När vi äntligen kom ut från dimman och in i stan så var det inte dimmit, vi åkte till Statoil för jag skulle pumpa mina däck när vi kom fram dit fanns inte pumpen där! Så jag tvättade moppen istället med vattnet som står där inne hehe så nu är moppen ren och fin ;). Iallafall så pratade vi när vi var vid Statoil. Det enda vi hade sagt när vi åkte igenom dimmar var shit va dimmit det blev! Ja! Sen sa vi inget mer jag trodde att hon var lugn och bara åkte på och hon trodde lika om mig, hehe men så var det inte utan det var tvärtom. 

Vid statoil så berättade jag att jag hade tänkt att va gör vi om det kommer en björn? och vad gör vi om vi möter någon? (för alla som åker bil där åker som galningar och tänker att det bara är dom där på vägen, så dom åker hur fort som helst) och hur gör vi om någon får soppatorsk? Hehe och hon hade tänkt lika som mig. Och när vi tänkte på björnar så tänkte vi att vi kör fortare än 50 km/h för björnar springer inte fortare än det då åker vi ifrån dom (trodde vi ja) men jag fick senare reda på att björnar springer fortare. Iallafall så tänkte jag också att vi har ju hjälmar på oss xD ja va tokigt man kan tänka ibland.

Ja det var ett äventyr lite läskigt när vi inte såg något men ändå lite spännande :)

När vi kom in i stan så knäppte vi kort på månen


Haha just ja när vi skulle knäppa kort på månen så stod vi på en lastbilsparkering och de va en lastbil där som hade dragit ner, chaffisen sov nog :) (eller lättare sagt försökte). för vi stängde inte av mopparna utan vi hade mopederna på (som låter ganska mycket) medans vi knäppte kort, tog ca 5 minuter för vi såg en hare också som skuttade över vägen :)

Just precis som du säger R vi kan det där med äventyr ;) det är fööör spännande!

Puss

Nya enkronan!

Idag har jag jobbat hela dagen det har varit roligt :)! Träffat mycket roliga och sociala människor och framförallt, idag såg jag Sveriges nya enkrona :)! Det var en kund som skulle lämna fram en fem krona men tog fel, han sa oj det där är väll ingen svensk krona? Då sa jag jo det är ju den nya enkronan! Sen granskade jag den länge ;). Kunden blev också förvånad och sa oj just ja den har ju inte jag sett att jag har hehe :) Okej jag är inte den första som ser den men inte bland som sista heller ;). Förr jag har bara sett den på bild på datan men den var faktiskt mycket snyggare i verkligheten än på bild.
Sveriges nya enkrona

Baksidan ska föreställa havet som förbinder Sverige med Finland. Varför denna enkrona kommer nu är för att det är 200 år sedan Sverige och Finland skildes åt.

Nyss åt jag hemmagjorda proger, med sallad till jättegott var det!
 
Pirogerna
 

Puss

Detaljer!

Nu kommer det lite detaljer. Allt är från mitt rum!







Puss

Ikväll!

Klockan 20.15-21.15 har jag dans träning, hoppas att jag kommer ihåg hela dansen idag! Det ska bli roligt iallafall. Efter träningen ska jag bara ta det lugnt, duscha läsa och sen sova. Imorgon ska jag jobba 10.00-19.00 :). Så efter det kommer jag att skriva här i bloggen! 


Jag hittade nyss en bra bild på google på halkbanan jag körde idag!



Puss 


Halkbana!

Det är så mycket som jag vill skriva nu som jag har varit med om idag! Men jag måste och ska försöka begränsa mig ;).
Okej jag börjar från början.

I morse åkte vi iväg till Bergvik till halkbanan klockan 10.00. Vi åkte först till Gävle och hämtade upp 5 stycken som skulle till halkbanan med oss. Ca en  timme efter så var vi i Bergvik och fick börja med att göra alkoholtest så vi alla fick blåsa och alla klarade sig ;). Vi var 4 tjejer och 4 killar. Alla förutom jag var mellan 19 och 30 års åldern själv är jag endast 17 år så jag var yngst. Efter att vi hade blåst delade vi på oss så att vi blev 4 och 4 i två grupper. Den andra gruppen gick ut och vi andra fick vara kvar i rummet och väga vad vi väger om man krockar i 50 kilometer i timmen och jag vägde runt 2300 kg då! 

Sen kom den andra gruppen in och vi fick gå ut. Då gick vi till en bil som var upphöjd alla satt sig i bilen och så började bilen snurra det var roligt men läskigt faktiskt. Om man tänkter att det skulle vara en olycka. Först blev vi snurrade ett kvarts varv sen ett halvt varv så att vi hamnade upp-och-ner och så pratade han lite och sen blev vi snurrade ett kvarts varv igen och så stannade vi där sen var vi tillbaka. 

De var bara jag som hade kört automatbil förr så vi gick igenom hur man kör en sån bil. Jag och E delade bil och fick börja med automat, då man körde på den "raka" banan med automatbilarna. Vi körde i olika hastigheter och fick bromsa allt vad vi hade på både asfalt och på "is" som var gjord av plåt och vatten. Vi hade walkie talkie i bilarna så de som jobbade där sa hur och vart vi skulle köra och hur fort de skulle gå. De var lite roligt när dom pratade i walkie talkina. De var skyltat där vi skulle börja bromsa så den som körde bromsade när man var framme vid skylten och så kollade den andra som satt bredvid hur många meter man kom och skrev ner det. Vi fick prova att välja för "barn" som var borstar men det gick inte så bra, i 60 km i timmen körde både jag och E på dom. Men i 55 km i timmen gick det jätte bra. Det skilljer bara 5 kilometer! Så när jag körde och "kraschade" så var min kraschhastighet 43 kilometer i timmen! Om man kör 5 kilometer fortare än vad man ska göra så kan det gå riktigt illa märkte vi! 

Innan vi bytte bilar så tog i en kort paus då vi fick macka och dricka.

Och så var det dags för de manuella bilarna. Med de manuella bilarna körde man på den "kurviga" banan. Där gjorde vi lika som på den raka banan, vi körde i olika hastigheter som vi blev tillsagda och skulle bromsa fast nu var det ju kurvigt också. Sen gjorde vi så att vi fick köra i en hastighet och så skrek dom i walkie talkiena "bromsa" och så gjorde vi det. Hehe E råkade få lite mycket sladd så vi snurrade runt ett varv. Sen skulle vi börja bromsa mitt i banan stå still och därefter börja på ettans växel och börja köra utan att spinna. Och det var lika där, körde man 5 kilometer fortare än vad man skulle så klarade ingen det!

Vi körde ca 1 timme i varje bil, fast de kändes inte som det, för vi hade så roligt.

Jag har ingen bild från banan, vi lämnade allt inne medans vi körde men jag har en liten bild när jag har parkerat bilen vi åkte och körde i vid tanken hehe :)


Efter att vi hade kört så var det en kort teorilektion sen fick vi våra intyg :)! Och sen så åkte vi hem.

De har varit en jätterolig och intressant dag! Jag och E märkte att vi hade samma humor och skrattade åt lika saker så vi hade det ganska roligt i bilen. E kommer från Stockholm, men vi får hoppas att vi kommer att träffas någon gång då hon är här hos hennes släktingar!

Puss


Varma kanelbullar!

Idag efter att jag hade varit hos S och hämtat handdukarna åkte jag och mamma till mammas jobb och lämnade en utav varje färg på varje våning. Innan vi hade kommit till sista våningen så var det två stycken som ville ha samma färg och vi hade bara en handduk med den färgen med oss då plus att vi hade glömt de gråa handdukarna så vi fick åka tillbaka till S igen och då hämtade vi resten utan handdukarna som fanns kvar. Sen bar det iväg till mammas jobb igen där vi fick såld sex stycken handdukar bara idag! Hoppas att det håller i sig för nu gör vi en till beställning med handdukar som ska säljas! Det är jätteroligt!

Efter att vi var klar med handdukarna så åkte vi hem och tog varma kanelbullar och kall mjölk det var supergott och samtidigt kollade vi på äntligen hemma. Sen kollade jag på Andra Avenyn och som vanligt så längtar jag redan efter nästa avsnitt!



Imorgon kanske jag inte hinner skriva något på morgonen för då åker jag och kör halkbanan :)!

Puss


Klar!

Nu har jag gjort allt som jag skulle göra :). Vi har jättefint väder nu :)! Det är soligt och inte ett moln på himlen! Så nu blir man kallad neger för att man ser ut såhär!





Syrra kom nyss hem ohn har varit iväg och gjort uppkörning på moppe och hon klarade det direkt! Hon är jätteduktig! <3

17.30 ska jag till S och hämta handdukar som mamma sen ska sälja på jobbet, det är folk som vill köpa handdukarna där vilket är jätteroligt :)

Puss

Tisdag!

I morse när jag vaknade var mina ben spralliga så jag gick ut och spring ca 3 km och gick ca 3 km. De va riktigt skönt faktiskt. Sen när jag kom hem gick jag in i duschen och åt sedan frukost. En riktigt bra start på dagen :)! 

Nu ska jag göra lite nytta, skriver senare :)
 
Puss

Hemma!

Så nu är jag hemma igen efter en rolig dag på Maxi :) Jag träffade J och vi pratade minnen och hade jätteroligt! Gud så mycket skoj vi harvarit med om och så mycket vi har gjort!

Nu ska jag ta något att äta sen göra mig i ordning för nattning.

Kolla världens sötaste katt!


Så här sött låg han och sov igår! :) <3

Puss

Hand spa!

Hon som jobbar åt Mary Kay åkte nyss. Jag tänkte berätta lite om vad vi gjorde :)  När hon och hade packat upp allt så fick jag börja med att ta bort de lilla sminket jag hade. Sen började vi från grunden med allt. Jag fick fondution efter min hudfärg, lila ögonskugga, lila eyeliner, skuggningar, läpp-mask, och mycket mer. Det blev jättebra och jättejättefint :)! 

Sen kom mina kompisar och då fick dom göra det jag fick göra när mamma var väninna :) Då gjorde dom läpp-masken och grunden innan man börjar sminka och så gjorde vi hand spa, och händerna blev jättejättemjuka :) 

Det som är så speciellt med Mary Kay produkterna är att dom inte är testade på djur, dom var bland dom första som skrev på det, produkterna är allergitestade och alla deras produkter skyddar och är bra för huden.

När vi var klara så fick jag välja något för 200 kr :)! Så jag valde hand-setet (hand spa) som jag annars skulle ha köpt.

Jag tycker att det var lika roligt nu som förra gången om inte lite roligare eftersom att jag fick sminka mig också :)!

Hand spa





Bilder från idag








Om en timme ska jag iväg och jobba lite :) Får se om jag skriver något när jag kommer hem

Puss


 


060409

Idag ska Mary Kay komma hem till oss igen :) Fast den här gången ska jag ha det för mina kompisar, förra gången hade mamma det för sina kompisar och vi fick vara med :)

Om vi blir klar innan 16.00 så ska jag jobba ikväll så vi får se hur det blir :)

Jag ska försöka hinna skriva lite senare :)

Puss

Fruktsalladen!

Fruktsalladen blev jättegod :)

Frukterna


Klart


Vi hade glass till


Puss


Vägmärken!

Jag och Heléne var nyss ute och gick en liten promenad, då kollade vi på vägskyltar och jag frågade vad dom hette och vad dom betydde och frågade också hur hon skulle göra om det kom bilar från olika håll, vi gjorde det för att hon håller på att ta moppekort och de var ett roligt sätt att lära sig på som jag kom på helt själv :) De va en liten smart övning om jag får säga det själv ;) Hon tyckte att det var ett bra sätt att lära sig skyltarna och samtidigt få se hur det skulle bli i verkligheten. Så det är något jag kan rekommendera till de som ska ta moppekort eller känner någon som ska göra det.


Det är en hel del skyltar att lära sig ju

Sen gick vi till Maxi där träffade jag E, vi pratade i ca 15 minuter sen lära hon jobba igen :) Jag och Heléne funderade först på att köpa naturgodis men vi kunde inte bestämma oss för vad vi ville ha sen kom Heléne på den briljanta idén att vi kunde göra fruktsallad hemma istället :) Det lät ju hur gott som helst så vi ska göra det snart innan Wipe out börjar :)

Efter Wipe out bilr det Sanningens ögonblick som varje söndag ;)

Puss

Outfit!

Idag har jag kläderna på mig som jag köpte igår :)





Puss


Solen!

Jaaa nu på eftermiddagen har solen kommit fram och jag har varit på badhuset :) De var lagomt mycket folk där idag, jag simmade, bubblade, va i utepoolen och bubblade, och va lite i äventyret. Man blir faktiskt gladare när solen skiner! Jag funderar på att kanske gå ut och gå lite senare, efter maten :) Vi får se om det blir något.

 
(Bilden är tagen för någon minut sedan)
Puss

050409

Då var det Söndag igen. Har inga större planer på vad jag ska hitta på idag, vädret är inte de finaste hoppas att solen kikar fram senare i alla fall. Jag har storstädat i rummet på förmiddagen och snart ska jag in i duschen :)

Vad ska ni hitta på idag?
Puss

Valbo!

Sådär nu är jag hemma igen efter någon timme i Valbo med Rebecka :) De va ganska mycket folk där, och inte undra på de när E.M.D va där hehe. Ja vi kollade i alla fall inte på dom vi försökte bara tränga oss igenom alla som stod och kolla på dom. Medans E.M.D va där så va de inte långa köer och inte många i affärerna vilket var bra, de gick fort att i kassan och de var ledigt i provhyttarna ;)

E.M.D




Första gången vi gick förbi såg det ut såhär, dom sjöng då


Andra gången vi gick förbi skrev dom autografer
Och tredje gången vi gick börbi skrev dom fortfarande autografer och kön va lika lång efter ca 1 timme snacka om att många ville träffa dom!

Sen åt vi 

toast


Och jag drack Ramlösa med smaken hallon till toasten

Hem kom jag med 
En rosa tunika (Gina tricot)


En ljuslila sjal (Gina tricot)


En marinblå tunika (Gina tricot)


Min efterlängtade parfym från DKNY (Kicks)


Och när man köpte en parfym från DKNY, 50 ml fick man den här necessären med på köpet och den innehöll shower gel, salva, läppsyl och en liten parfym och allt från DKNY värd 325 kr



Puss





Marknad!

Jag och Melissa kom nyss hem från marknaden :) De va mycket folk där i alla åldrar. Jag köpte inte mycket alls, brända mandlar och några söta strumpor.

Brända mandlar


Strumporna




Vi såg några snygga tavlor också men vi köpte dom inte. De va nog för att jag har så svårt att veta vart tavlorna ska sitta i mitt rum! Det kan ta närmare en vecka innan jag riktigt vet vart jag vill ha en tavla hehe :)





Puss

 


040409

Jag kom nyss hem från badhuset var där och simma och bubbla. De va riktigt skönt! Snart ska jag nog ner på stan och kolla på marknaden sen vid 14.00 tiden blir det nog Valbo med Rebecka:)

Puss

UF mässan!

Igår var ju jag på UF mässan i Edsbyn och jag tänkte berätta lite kort om hur den dagen var :)

Det började med att vi åkte med bussen 07.00 från skolan och var framme ca 09.00. Vi plockade då ut allt ur bussen, allt som vi skulle ha till montern och även montrarna. De gick ganska snabbt att få upp allting och de är tack vare Björn, hade inte han varit med hade inte vi klarat oss med tanke på att montararna är jättetunga och vår monter var 1 cm för stor så den fick stå på ett annat sätt. Det blev jättejättebra ändå och vi är super nöjda med hur montern såg ut den kunde inte ha blivit snyggare!

Mamma var också med ner och de va jättebra för vi fick tips på hur vi kunde täcka springorna som blev eftersom att montern inte passade. Det blev jättesnyggt! Det var jätteroligt att hon var med ner fast tråkigt att hon lära åka hem och sen jobba, men de är sånt man måste göra.

Ca 11.00 åt vi frukost och 12.00 öppnades mässan för allmänheten. Då var det en massa folk som kom och alla tyckte att vi hade en jättefin montern och så stod dom och beundrade den ett bra tag :) vilket vi tyckte va lite roligt :)
De va roligt att stå imontern för man skämdes verkligen inte över den utan tvärtom!

Vi gick även runt och delade ut våra broschyrer och kollade på andra montrar. De va inte lika snygg som vår! Vi stod där i ca 6 timmar, och i 4 timmar utav dom så var de jätte mycket folk där och många som gillade vår produkt och tyckte att den var jättesmart.

Jag blev även intervjuvad av SVT, de ställde frågor och de va lite svårt att bara svara sådär direkt. De va frågor som t.ex. va är roligast med att starta ett UF-företag, varför då? Ja ni förstår. På nyheterna igår såg man att jag gick förbi där på mässan hehe :)

Juryn var också till vår monter och pratade och ställde en massa frågor om företaget.

Mässan stängde klockan 18.00 då plockade vi ihop allt, la det i bussarna och sen åkte vi hemmåt.

Vår monter







Detaljer från vår monter
Här ser ni handduken som händer över duschen



Våra sponsorer fick en varsin krok med en handduk på


Bilderna är lite suddiga, men jag knäpper fortfarande med mobilen. Kanske kommer fler bilder senare som inte är suddiga för mamma och hennes kompis knäppte lite kort. Fast dom knäppte med kamera!

Gårdagen kan man sammanfatta som rolig, lärorik och intressant dag!
Jag skulle gärna vilja va på mässa igen .
Puss

Godis!

Idag har jag varit och fått godis-sponsring från ICA. Vi fick 3 kg Dumle och nått kilo Fox-godis! Det var jättesnällt. De ska vi ha till mässan imorgon så vi kan bjuda på. Själv tycker jag inte om godis, men de är kul att gläda andra som gillar de och de är de många som gör ;)







Puss

Tidig nattning!

Så nu har jag ätit och varit och tränat.

När jag var ute och åkte moppe åkte jag med syrran som nyss fått sin moppe. Vi tränade slalom med mopparna och lite annat de va roligt :)

Nu ska jag plocka upp lite i mitt rum sen kolla så att jag har med mig allt, kolla på tv och sen lägga mig och försöka sova! Jag lovar jag kommer inte somna snabbt, bara för att jag vet att jag ska upp tidigt imorgon.

Puss 

020409

Nu sitter jag och syr på knappar på handdukarna som vi ska ha med imorgon på mässan, och samtidigt kollar jag på Andra Avenyn som jag inte hunnit med att kolla på än :) Sen ska jag åka till en kompis som är med i företaget och lämna tråden så hon kan sy de få handdukarna hon hade kvar med just den färgen :) Efter det ska vi till ICA och få godis som vi ska bjuda på i montern :)

Är det någon som ska till UF mässan i Edsbyn imorgon? :)

Puss


Onsdag!

Igår så målade vi vår logga till montern och se så fin den blev :)



Den kommer att sitta som en tavla i vår montern som ska föreställa ett badrum :)

Imorgon klockan 07.00 rullar bussen från skolan till Edsbyn. Sen kommer vi att stå i montern från 12.00-18.00. Det ska bli jätteroligt! 

Om 2 timmar börjar dansträningen :)

Puss 


Tyvärr!

Så hann jag inte skriva igår jag kom hem ganska sent.

Tränarmötet höll på i 2 timmar sen åkte jag och pumpade däck  på moppen som inte gick så bra så vi får fixa de idag hehe :)

Moppen


Sen va jag ut och åkte lite och så kom världens bästa pappa på att han har ju ett dusch drapperi med delfiner på som är jättefint och skulle passa jättebra till vår monter! Vi provade idag och det blir super super bra! Lite som pricket över i:et :)

Puss


010409

Snart ska jag iväg på tränarmöte :)

Idag har jag varit i skolan och efter skolan har jag premiäråkt min moppe :) de va super kul, kul att man kan börja åka igen och lata sig lite hehe ;)

Efter mötet ska jag åka hem och kolla på Andra Avenyn som jag missade igår! Efter det ska jag åka moppe. Sen ska jag blogga och förhoppningsvis lägga ut lite moppebilder! 

Puss 

RSS 2.0